Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
Paieška
Mokiniams, darbuotojams

Socialinio ir emocinio ugdymo programa finansuojama projekto ,,Saugios aplinkos mokykloje kūrimas II" Nr.09-2.2-ESFA-V-729-03-0001 lėšomis

Rugsėjo 17 dieną mokykloje vyko projektinė diena „Pradinukai už sveikatą ir saugumą“.

Šią dieną mokiniai pradėjo valgydami sveikus pusryčius – avižinę košę. Pasistiprinę jie mokėsi šokti zumbą su vadove Julija. Po nuotaikingų šokių pradinukai rinkosi į klases, kur, aptarę mitybos piramidę, kūrė plakatus „Sveikų pusryčių lėkštė“. Vėliau visi mokiniai sugužėjo į sporto salę. Joje triukšmingai lenktyniavo, atlikdami smagias estafetes: šokinėjo maišuose, gainiojo balionus, piešė ežiams spyglius.

Papietavę mokiniai išėjo į parką. Ten turėjo atlikti įvairias užduotis. Oras buvo puikus, tad nuostabi buvo ir renginio atmosfera. Be to, antros klasės mokytoja Gražina pavaišino visus savo sodo obuoliais.

Judrią dieną pradinukai baigė dalyvaudami protmūšyje „Sveikas ir saugus“. Visos komandos kūrybingai atsakinėjo į klausimus, sprendė kryžiažodžius, dėliojo dėliones. Laimėjo „Meškinų“ komanda.

Pradinukai žadėjo aktyvinti savo šeimos narius daugiau judėti, dažniau būti lauke.

1 klasės mokytoja Regina Kačerauskienė

 Europos judumo savaitės minėjimas

Europos judumo savaitė yra didžiausia tvaraus judėjimo kampanija pasaulyje. Jos renginiai kasmet vyksta rugsėjo 16–22 dienomis. Šia kampanija siekiama skatinti Europos šalių vietos valdžios institucijas diegti ir populiarinti tvarias transporto priemones bei paskatinti gyventojus išbandyti susisiekimo automobiliais alternatyvas.

Šių metų šūkis – Žingsniuokime kartu! Mūsų kūnai skirti judėjimui, tačiau galime pastebėti, kad didžiąją savo dienos dalį praleidžiame sėdėdami: prie darbo stalo, automobilyje, priešais TV ekraną ar tiesiog ant sofos maigydami telefonus. Šių metų Europos judumo savaitės tikslas yra atkreipti dėmesį į saugų vaikščiojimą ir važiavimą dviračiu bei naudą mūsų sveikatai ir aplinkai. Vaikščiojimas ir važiavimas dviračiu padeda išlaikyti sveiką širdį ir kūną. Tyrimai rodo, kad dviratininkai vidutiniškai gyvena dvejus metus ilgiau nei juo nevažinėjantys, o 25 minučių ėjimas pėsčiomis per dieną gali prailginti Jūsų gyvenimą iki septynerių metų!

Skatindami mokinius tausoti gamtą ir rinktis aktyvius laisvalaikio praleidimo būdus, visą savaitę vykdėme veiklas. Pirmadienį, rugsėjo 16 d., 5 ir 6 klasių mokiniai ir auklėtojos I.Macytė, J.Gylytė-Pečiokienė pradėjo linksma ir spalvinga eisena. Smagiai pasivaikščioję, nepabūgę žvarbaus vėjo, mokiniai grįžo į mokyklą ir visi kartu vaišinosi šilta „draugystės“ arbata.

Antradienis, rugsėjo 17 d., mokinių laukė įvairios veiklos. Rytą pradėjo susitikimu su ūkininku Laurynu Griauzde, kuris dar yra ir lakūnas. L. Griauzdė mažai būna ant žemės – jo gyvenimas verda aukštai danguje, kaip ir dera tikram lakūnui. Laurynas džiaugėsi, kad jo svajonė išsipildė su kaupu: nuo trejų metų skraidyti pradėjęs vaikinas šiandien yra Kupiškio aeroklubo vadovas ir steigėjas. Svečias papasakojo kaip kilo mintis įkurti aeroklubą, kokių savybių riekia norint būti lakūnu. Taip pat kalbėjo apie sveiką ir aktyvų gyvenimo būdą, kurį pats Laurynas ir gyvena.

Vėliau mokinius kvietėme pašokti zumbos ritmu su trenere Agne Motuziene. Už šią galimybę esame dėkingi Pasvalio Visuomenės sveikatos biurui. Na, o po šokių mokiniai išsiskirstė į veiklų sekcijas. Mokytojas Kostas Solovjovas su 9–10 klasių vaikinais gilinosi į taisyklingų pratimų su svarmenimis subtilybes. Mokytoja Sandra Vitkevičiūtė ant gimnastikos kilimėlių mokė kaip tiksliai atlikti įvairius tempimo pratimus visam kūnui. Spec.pedagogė Julija Griauzdienė norinčius mokė pratimų su svareliais, kuriuos lengva atlikti ir namie. Mažesniųjų klasių mokiniai rinkosi krepšinio užsiėmimus pas mokytoją Janiną Jankūnienę. Na, o norintys pakvėpuoti grynu oru pasirinko šiaurietiškų lazdų užsiėmimą ir kartu su Visuomenės sveikatos biuro specialiste Oksana Vaseryte bei lietuvių kalbos mokytoja Jurga Pečiokiene apsuko ratą apie miestelį.

Visą likusią savaitę mokinius kvietėme prisijungti prie judriųjų pertraukų, kurias vedė spec.pedagogė J.Griauzdienė.

Na, o penktadienį, rugsėjo 20 d., 3–4 klasių mokiniai lydimi mokytojos keliavo į miestelį, kuriame sutiktiems gyventojams dalino 5–10 klasių mokinių gamintus atšvaitus. Artėja tamsusis metų laikas, kuomet visi turime būti matomi kelyje ir saugiai pasiekti namus.

Kuo daugiau judėkime, tik nepamirškime, SAUGUMAS – pats svarbiausias dalykas!

Dir. pavaduotoja Inga Jasiukėnienė

 

 

Last Updated (Tuesday, 24 September 2019 19:49)

 

Informacija

 Pasvalio r. Saločių Antano Poškos pagrindinė mokykla
Adresas: Vytauto g. 11, Saločiai, Pasvalio r.
Tel. (8 451) 40 458; 40 589
El.p. salocium@pasvalys.lt (buhalterija); salociumokykla@gmail.com

Lankytojų skaitiklis

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien364
mod_vvisit_counterVakar261
mod_vvisit_counterŠią savaitę969
mod_vvisit_counterPraėjusią savaitę1554
mod_vvisit_counterŠį mėnesį6433
mod_vvisit_counterPraėjusį mėnesį6655
mod_vvisit_counterViso525576

Prisijungę: 4
Jūsų IP: 52.90.211.141
,
Šiandien: Mar 28, 2024

Warning: include(template_debug.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/saalys/domains/salociumokykla.lt/public_html/templates/jaw047/index.php on line 120

Warning: include(template_debug.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/saalys/domains/salociumokykla.lt/public_html/templates/jaw047/index.php on line 120

Warning: include(template_debug.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/saalys/domains/salociumokykla.lt/public_html/templates/jaw047/index.php on line 120

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'template_debug.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear') in /home/saalys/domains/salociumokykla.lt/public_html/templates/jaw047/index.php on line 120