Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
Paieška
Mokiniams, darbuotojams

Socialinio ir emocinio ugdymo programa finansuojama projekto ,,Saugios aplinkos mokykloje kūrimas II" Nr.09-2.2-ESFA-V-729-03-0001 lėšomis

Švenčiame valstybės pavasarį

Antradienį, kovo 10 dieną, į mokyklą visi rinkomės nusiteikę šventiškai, pasipuošę tautine atributika. Šiai dienai - atkurtos nepriklausomos Lietuvos 30-mečiui – suplanavome daug šventinių veiklų ir ruošėmės iš anksto.

Ryte dalyvavome šventiškoje eisenoje į miestelio centrą, kur prie paminklo žuvusiems laisvės kovose pakėlėme valstybinę ir miestelio vėliavas, sugiedojome himną. Susirinkusius mokinius pasveikino mokyklos direktorė J. Rupeikienė, o šios dienos istorinę prasmę priminė mokytoja R. Jakubonienė. Gausus būrys Saločių ir Namišių skyriaus pradinukų papuošė miestelio skverą savo gamintais trispalviais malūnėliais - šių metų valstybės gimtadienio simboliais.

Mokykloje rinkomės į aktų salę ir dalyvavome gražioje šventėje. Renginio vedėjos Evelina ir Skirmantė visiems susirinkusiems skyrė prasmingus žodžius ir eiles apie Tėvynę, Namus, Laisvę, Pareigą. Savo sveikinimą mokyklai – dainą ir keletą šokių -  dovanojo pradinių klasių mokiniai. Mokyklos bendruomenę sveikino ir svečiai: Šv. Juozapo parapijos klebonas N. Papirtis, Saločių seniūno pavaduotoja Z. Šimaitienė, Saločių bendruomenės pirmininkė D. Valančienė.

Renginio metu salę puošė didžiulė trispalvė vėliava, sukurta iš mokinių plakatų. 5-10 klasių mokiniai, konsultuojami istorijos mokytojos R. Jakubonienės ir klasių vadovų,   ruošė projektą „Laiko juosta“. Joje kiekviena klasė pristatė penkerių metų įvykius mūsų valstybėje, mokykloje ir savo gyvenime per visą atkurtos valstybės 30 metų laikotarpį.

Daug džiugesio suteikė „Chorų karai“, kuriems mokiniai, vadovaudami mokytojos K. Piestinienės, ruošėsi visą mėnesį. Kiekviena klasė pateikė savo pasirinktą patriotinę dainą kuo originaliau, išradingiau ir linksmiau. Komisija stebėjo jų pasirodymus ir kiekvienam chorui skyrė smagius įvertinimus – Linksmiausias, Dainingiausias, Patriotiškiausias, Vieningiausias ir kt. Chorų pasirodymus užbaigėme vieningai dainuodami „Žemėj Lietuvos“. O kad smagumo netrūktų, po to vadovaujami mokytojos J. Preidžiuvienės šėlome liaudiškų šokių popietėje, įsijungdami į projektą „Visa Lietuva šoka“.

Po „Chorų karų“ pradinių klasių mokiniai, mokytojos bei tėveliai rinkosi mokyklos valgykloje, kur vaišinosi šventiniu tortu bei kartu su direktore J. Rupeikiene dalyvavo ekskursijoje po mokyklą.

Tokią svarbią dieną netrūko gražių sveikinimų ir apdovanojimų. Buvo paskelbti Šauniausių moksleivių ir mokytojų nominacijų nugalėtojai, kuriuos rinko patys mokiniai balsuodami savaitę prieš renginį. Draugiškiausios mokinės vardą pelnė šeštokė Andrėja Paštuolė, jos klasės draugas Petras Burba paskelbtas Sportiškiausiu mokiniu, Meniškiausia mokine išrinkta devintokė Samanta Lingytė, Aktyviausia – dešimtokė Evelina Januškevičiūtė, Aktyviausiu mokiniu kaimo bendruomenėje tapo aštuntokas Kristupas Motejūnas. O Šauniausia Mokytoja mokiniai išrinko anglų kalbos mokytoją Sandrą Vitkevičiūtę.

Šią šventišką dieną buvo apdovanoti ir tradicinio Patriotinio rašinio konkurso dalyviai bei nugalėtojai. Šįmet mokiniai rašė laišką „Kviečiu Tave į savo kraštą“. Konkurse dalyvavo 22 mokiniai iš 5-10 klasių, o savo amžiaus grupėse laimėtojais tapo penktokė Atėnė Ališauskaitė, septintokė Vika Šimbaraitė ir dešimtokė Goda Remeikaitė. Visi dalyviai ir nugalėtojai apdovanoti padėkos raštais bei diplomais.

O šventės finalas – didžiulio tautinėmis spalvomis puošto torto ragavimas.

 

Mokinių taryba ir lietuvių kalbos mokytojos J. Gylytė Pečiokienė, I. Macytė

 

 

 

Last Updated (Friday, 13 March 2020 21:02)

 

Informacija

 Pasvalio r. Saločių Antano Poškos pagrindinė mokykla
Adresas: Vytauto g. 11, Saločiai, Pasvalio r.
Tel. (8 451) 40 458; 40 589
El.p. salocium@pasvalys.lt (buhalterija); salociumokykla@gmail.com

Lankytojų skaitiklis

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien75
mod_vvisit_counterVakar81
mod_vvisit_counterŠią savaitę325
mod_vvisit_counterPraėjusią savaitę597
mod_vvisit_counterŠį mėnesį2289
mod_vvisit_counterPraėjusį mėnesį7017
mod_vvisit_counterViso528449

Prisijungę: 1
Jūsų IP: 3.145.191.169
,
Šiandien: Apr 18, 2024

Warning: include(template_debug.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/saalys/domains/salociumokykla.lt/public_html/templates/jaw047/index.php on line 120

Warning: include(template_debug.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/saalys/domains/salociumokykla.lt/public_html/templates/jaw047/index.php on line 120

Warning: include(template_debug.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/saalys/domains/salociumokykla.lt/public_html/templates/jaw047/index.php on line 120

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'template_debug.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear') in /home/saalys/domains/salociumokykla.lt/public_html/templates/jaw047/index.php on line 120