Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
Paieška
Mokiniams, darbuotojams

Socialinio ir emocinio ugdymo programa finansuojama projekto ,,Saugios aplinkos mokykloje kūrimas II" Nr.09-2.2-ESFA-V-729-03-0001 lėšomis

 Psichologas teikia psichologinę pagalbą mokiniams (vaikams), jų tėvams (globėjams, rūpintojams), mokytojams ir kitiems asmenims, susijusiems su ugdymu, padeda kurti emocinę gerovę palaikančią aplinką įveikiant pandemijos sunkumus. Psichologo veiklos uždaviniai:

·       nustatyti mokinio (vaiko) psichologines, asmenybės ir ugdymosi problemas, padėti jas spręsti;

·       bendradarbiauti su  mokinių tėvais (globėjais, rūpintojais), klasių auklėtojais, mokytojais ir kitais asmenimis, susijusiais su ugdymu;

·       šviesti mokyklos bendruomenės narius jiems aktualiais psichologiniais klausimais.

Kontaktinė informacija: tel. 866421385, e. paštas This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Psichologinę pagalbą teikia mokyklos psichologė Diana Kraptavičienė

TVIRTINU:

Mokyklos direktorius

Justina Rupeikienė

DIANOS KRAPTAVIČIENĖS DARBO GRAFIKAS

Psichologės

2023 m. rugsėjo 1 d.

Darbo savaitė/ 18 val.

 

 

Pirmadienis

 

 

Trečiadienis

 

 

Penktadienis

 

 

Pietų pertrauka

 

Kontaktinės

11 val.

10.55–11.35, 12.05–15.05

10.30–11.35,

12.05–12.55, 13.40–15.25

10.55–11.35,

12.05–15.05

 

11.35–12.05

Nekontaktinės

7 val.

15.05–16.25

15.25–16.45

15.05–16.25

 

 

 

Atmintinė „Vaiko adaptacija darželyje, poreikiai ir žaidimai“

 

Egzaminų stresas 

Savanoriai ir emocinė pagalba „Vaikų linijoje“ bei „Jaunimo linijoje“

Lietuvoje savanorystė populiarėja ir jaunimo tarpe, ir karantino metu. Kai reikia, savanoriai visada padeda. Teikiant emocinę pagalbą vaikams „Vaikų linijoje“ ir jaunimui „Jaunimo linijoje“ kartu su profesionalais konsultuoja ir savanoriai, kurie yra praėję atranką ir sėkmingai pabaigę mokymus, konsultuoja telefonu ir internetu. „Vaikų linijos“  konsultantai savanoriai atsiliepę skambutį ar atsakę į laišką yra pasiruošę suprasti ir padėti pasijusti geriau, surasti atsakymus į klausimus, sukurti erdvę, kur saugiai dalintumeisi savo jausmais ir išgyvenimais. „Jaunimo linijos“ konsultantai savanoriai padeda jauniems žmonėms pasiekti emocinę paramą, geriau supranta kitus, pagerina bendravimo įgūdžius, labiau pažįsta save ir įgyja gyvenimiškos patirties, įsitraukia į aktyvių žmonių kompaniją, dalyvauja įdomiuose renginiuose.

Susipažink su keliais „Vaikų linijos“ ir „Jaunimo linijos“ savanoriais. Savanoris Lukas atvirauja: „Vaikų linijoje“ niekad nežinai, kas tavęs laukia atsisėdus prie telefono, kas paskambins, apie ką norės pasišnekėti, kaip išsirutulios pokalbis, ką išgyvensi, ką patirsi – visa tai labai įdomu. Savanoriškam darbe tu pats išmoksti sau skirti atlyginimą: gali jį padaryti dosnų, bet taip pat gali ir visiškai nesumokėti. Tai, ką tu iš šios patirties pasiimi, labai priklauso nuo tavęs paties, o smagumas tas, kad vėliau tai taikai ir kitur gyvenime. Parengiamuosiuose kursuose sužinojau daug įdomių dalykų, pagilinau psichologijos žinias, išmokau įgytas teorines žinias taikyti praktikoje. Patobulinau savo bendravimo įgūdžius, o svarbiausia – išmokau geriau įsiklausyti ir kreipti dėmesį į tai, ką sako kiti. Savanorystė nėra visada lengva, visko būna kaip ir visur, bet kartais „Vaikų linijoje“ aplanko tokia „deimantinė“ patirtis, kai išeinu su neįkainojama įžvalga. Savanorė Milda pasakoja: „Kiekvienas pokalbis su vaiku yra unikalus. Pokalbiai apie vaikų sunkumus, kuriuose įsiklausoma bei sukuriamas pasitikėjimas, dažnai tirpdo vaiko baimes ir liūdesį, o skambučiai apie smagius dalykus dvigubina džiugesį.“ Pasak „Jaunimo linijos“ savanorės Linos: „Savanoriai išmoksta atverti savo jausmus ir tiesiog būti ryšyje su žmogumi, nepuolant jam patarinėti ar spęsti.“ Savanorė Julija mano, kad „nuoširdus pokalbis ir ryšys užsimezga tada, kai yra noras atskleisti savo pažeidžiamumą.“

Atsimink, kad teikiama emocinė pagalba „Vaikų linijoje“ (https://www.vaikulinija.lt) ir „Jaunimo linijoje“ (https://www.jaunimolinija.ltyra anonimiška, konfidenciali ir nemokama. Pokalbiai yra neįrašomi su išimtimi, kai laikantis įstatymų, tai privaloma daryti dėl saugumo. Gali paskambinti ir pasikalbėti apie tai, kas Tau svarbu: rūpesčius, sunkumus, iššūkius. Nes Tu esi svarbus, palaikomas ir rūpi. Pasikalbėjimuose atrasi daugiau pasirinkimų, ką gali daryti ir priimsi savo sprendimus.

Jei susidūrei su sunkumais, nesutari su draugais, tėvais ar mokytojais, patiri prievartą, patyčias, smurtą mokykloje ar namuose ir nori, kad kažkas įsikištų, jautiesi vienišas ar nori su kuo nors pasitarti, esi neprižiūrimas, stebi, kaip kitas vaikas yra skriaudžiamas:

·         skambink „Vaikų linijos“ telefono numeriu 116 111 (kasdien nuo 11 iki 23 val.);

·         skambink „Jaunimo linijos“ telefono numeriu 8 800 28888 visą parą;

·         susisiek laiškais, jei nenori skambinti, gali parašyti

https://www.jaunimolinija.lt/lt/pagalba/pagalba-laiskais/

https://www.jaunimolinija.lt/lt/pagalba/pagalba-laiskais/

·         pokalbiais internetu

https://www.vaikulinija.lt/ieskantiems-pagalbos/vaikams-ir-paaugliams/#sidebar (pirmadieniaispenktadieniais nuo 18 iki 23 val.);

https://www.jaunimolinija.lt/lt/pagalba/pagalba-pokalbiais-internetu/ (pirmadieniais–šeštadieniais nuo 18 val. iki 22 val.);

·         diskutuok su bendraamžiais https://www.vaikulinija.lt/ieskantiems-pagalbos/vaikams-ir-paaugliams/diskusijos/#sidebar

 

·         pasidomėk aktualiomis temomis ir rasi naudingos informacijos bei patarimų apie draugystę, egzaminų stresą, netektį, patyčias, saugumą internete, įvairius sunkumus, kaip padėti sau pandemijos metu.

Visas emocinės pagalbos linijas, taip pat ir „Vaikų liniją“ bei „Jaunimo liniją“ galima pasiekti vienu trumpuoju numeriu 1809, kuris veiks viso karantino metu ir kurį laiką jam pasibaigus pagal poreikį.

Parengta pagal:

https://www.jaunimolinija.lt

https://www.vaikulinija.lt

 

Parengė psichologė Diana Kraptavičienė 

Pagalba sau ...

 Akcija „Tu man rūpi“

Mūsų mokyklos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo vaikai ir jų mokytojos Regina Tuomienė, Auksė Rasevičiūtė ir Irena Paškevičiūtė bei psichologė Diana Kraptavičienė spalio mėnesį dalyvavo akcijoje „Tu man rūpi“. Idėja buvo stiprinti vaikų pozityvias emocijas, pasitikėjimą savimi, gebėjimą įveikti nemalonias emocijas, ugdyti socialinius įgūdžius, organizuojant kūrybinę veiklą. Akciją  organizavo Panevėžio apskrities pedagoginės psichologinės tarnybos. Mūsų mokyklos vaikai ugdėsi pozityvią savijautą, atliko saviraiškos užduotis. Saločių ikimokylinio ugdymo grupė sukūrė darbelį „Spalvotas pasaulis“, priešmokyklinės ugdymo grupė – „Nusiraminimas spalvose“, Namišių sk. priešmokyklinės ugdymo grupė „Rudens žiūronai“ ir „Padedantys žodžiai“.

      

 

Pastiprinkite save

Sveikata dar ne viskas, tačiau be sveikatos viskas – niekas“ /Sokratas/

   Karantino metu padaugėjo nusiskundimų tiek dėl fizinės, tiek dėl psichologinės sveikatos. Atėjusi vasara ir pasibaigęs karantinas – pats laikas stiprinti save palaipsniui ir pagal galimybes. Verta prisiminti ir rasti laiko malonioms veikloms, išmokti atsipalaidavimo technikų, ypač kvėpavimo, bei reguliariai ir saikingai užsiimti fiziniu krūviu.

   Psichologinis atsparumas apsaugo psichiką, neleidžia neigiamiems veiksmams jai kenkti, kai tenka įveikti krizes, prisitaikyti prie nepalankių sąlygų. Pasak psichologės Rasos Aukštinaitytės, verta naudoti 5 vitaminus, stiprinančius psichologinį imunitetą.

   1 vitaminas. Skausmas yra augimo dalis. Tai psichologinis skausmas, primenantis, ko esate mokomi. Nebūna sėkmės be kovos ir laiko. Išlikite tikintys savimi ir tuo, ko siekiate. Skausmas gali suteikti ir kančią, bet gali ir padėti keistis. Leiskite skausmui jums padėti augti.

   2 vitaminas. Gyvenime viskas laikina. Gyvenimo kaitos yra laikinos, o žaizdos užgyja, jos nėra amžinos. Ir sėkmės, ir nesėkmės trunka tik tam tikrą laiką, kuris suteikia vis naujų galimybių, kad galėtume jomis pasinaudoti.

   3 vitaminas. Jūsų randai yra jūsų stiprybės simbolis. Skyrybos, netektys, smurtas... Tai palieka randus jumyse. Nereikėtų jų slėpti ar gėdytis, nes dėl šių išgyvenimų tapote atsparesni. Bijoti ar laukti užuojautos neverta, geriau padėkoti už visus sunkumus, kurių neturite.

   4 vitaminas. Kiekviena nedidelė kova – tai žingsnis į priekį. Sėkmė ir kantrybė –  tarpusavyje susijusios. Jei nusprendėte pradėti ką nors naujo, – ir pradėkite. Nauji iššūkiai susiję su grėsmėmis stabilumui, su aukojimusi. Atsiradusi vienatvė gali suteikti reikalingos erdvės. Tai priklausys nuo jūsų ištvermės, norų. Ir kai jausitės vis geriau, – suprasite, kad kova ir yra kelias, vertas kovos.

   5 vitaminas. Kitų žmonių negatyvumas nėra jūsų problema. Šypsokitės – taip palaikysite entuziazmą, kai bandoma jus menkinti. Atminkite, kad žmonės tai daro ne dėl jūsų, o dėl savęs. Taip ir jūs – savo gyvenime kažką keičiate ar darote dėl savęs. Nebijokite to, kas jus džiugina, pykdo, suteikia meilę. Ir išlikite stiprūs, kai sunku, pripažinkite savo nesėkmes ir pasimokykite iš jų. 

Parengta pagal:

https://www.zmones.lt/naujiena/vasara-po-karantino-pataria-kaip-atsigauti-fiziskai-ir-emociskai.2b5f00a2-aff3-11ea-94e8-aa00003c90d0

Aukštinaitytė, R. 2020. 5 vitaminai psichologiniam imunitetui. In Ji. Nr. 23, p. 18–19

Parengė psichologė Diana Kraptavičienė

 

D. Karnegis. 15 patarimų visiems gyvenimo atvejams

   Išmintingas psichologas, talentingas pedagogas, rašytojas ir tiesiog vienas genialiausių savo kartos žmonių, Deilas Karnegis įsirašė savo vardą auksinėmis raidėmis į visos žmonijos istoriją. Jis iš tikrųjų ir labai nuoširdžiai manė, kad blogų žmonių nebūna iš principo, egzistuoja tik nepalankios aplinkybės. Taip pat jis sakė, kad į kiekvieną dieną žmogaus kelyje atsirandančias problemas reikia pažvelgti kitu kampu ir tada įvyks stebuklas – visi negatyvūs momentai tuojau pat taps pozityviais.

   Žinant šias ganėtinai paprastas tiesas, jis iš slegiamos buities ir kankinamos aplinkybėmis būtybės staiga pavirsta į pozityvų ir laimingą žmogų, nustoja gadinti nuotaiką sau ir aplinkiniams. Karnegio patarimai labai veiksmingi, jų esmė – nekonfliktinio egzistavimo teorija, kai bendravimas jums teikia tik malonumą, o jūsų gyvenimas darosi tik laimingesnis. Štai šie patarimai: naudokitės jais ir būkite laimingi:

1. Bet kuriam žmogui saldžiausiu ir maloniausiu garsu yra jo paties vardas, todėl jeigu norite pašnekovą palankiai nuteikti, visada kreipkitės į jį vardu.

2. Gyvenimas taip sutvertas, kad jame daugybė nemalonumų, neramumų ir įvairių problemų, kurias galima apibūdinti žodžiu citrina. Taigi, jeigu norite būti laimingi, išmokite iš jų pasigaminti limonadą.

3. Jeigu turite priešų, nebijokite jų. Bijoti reikia tik melagingų draugų.

4. Reikia įsisavinti tik vieną – žmonėms jūs visiškai nerūpite, nes jie ištisas paras užsiima tik savimi.

5. Jeigu išmoksite suvokti pašnekovo požiūrį ir pažvelgti į dalykus jo akimis, tapsite nenugalimu ir viskas bus jūsų rankose.

6. Kad pasiektumėte sėkmės, daug dalykų nereikia, tereikia nuolat būti ko nors užimtu. Nieko neveikimas – kelias į niekur.

7. Niekada nieko nekritikuokite ir nesiskuskite savo gyvenimu, šie veiksmai tik padidina jūsų asmenines problemas.

8. Visada šypsokitės, net kai nesinori, galima net per jėgą. Šypsena, juokas – tai laimės ir sėkmės įkūnijimas, jie pritrauks į jūsų gyvenimą džiaugsmą ir šviesą.

9. Jeigu žmogus tik nusprendė pakeisti savo gyvenimą į geresniąją pusę, jis jau pasiekė 50 procentų sėkmės.

10. Specialus patarimas moterims: niekada nekaltinkite savo vyro, nes jis paprastas žmogus ir kaip visi, daro klaidų. Jeigu jis visada priimtų teisingus sprendimus, tai mažu mažiausia, būtų šventasis ir… kažin ar jus vestų.

11. Žmonių pasaulyje užsitarnauti kito žmogaus meilę galima tik vienu būdu – dovanoti jam savąją, nieko nereikalaujant atgal.

12. Išmintingas žmogus nuo kvailo skiriasi tik tuo, kad kiekvieną dieną išgyvena kaip naują gyvenimą.

13. Daug negalvokite ir nepergyvenkite dėl ateities – ji dar neatėjo, taip pat neišgyvenkite dėl praeities – jos jau nebėra. Gyvenkite šia diena, džiaukitės paprastais dalykais šiandien, dabar pat.

14. Niekada nieko nebijokite, netapkite baimės vergu. Baimės iš tikrųjų niekur nėra, ji egzistuoja tik jūsų galvoje.

15. Ir pabaigai. Išmokite elgtis taip, tarsi esate laimingiausias žmogus pasaulyje. Po kurio laiko, savo nuostabai, suprasite, kad tapote daug laimingesnis, nei buvote prieš tai.

https://vmarkus.lt/citata/deilas-karnegis-15-patarimu-visiems-gyvenimo-atvejams-lt-1886/?fbclid=IwAR0YCeLsCuX0Mxg-PA_kubbJKXp9k_AtM-lbg08aQqd396qA4cQEoOpb0dc

 

 

„Pagalba sau“ – nauja svetainė visiems

Neseniai pradėjo veikti tinklapis www.pagalbasau.lt, skirtas informacijai apie emocinę sveikatą ir psichologinę pagalbą, pritaikytą COVID-19 pandemijos poreikiams, ir ne tik. Projektą įgyvendina Sveikatos apsaugos ministerija kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija bei savo sričių ekspertais.

Naujoje svetainėje kiekvienas vaikas, paauglys, suaugęs ir senjoras, specialistas ar organizacija, medicinos ar socialinis darbuotojas, ir kiti dirbantys kontaktinį darbą, psichologai, konsultantai, mokytojai ir vadovai ne tik gali sužinoti, bet ir padėti sau.

Rasite psichologinę pagalbą – egzistuojančią pagalbą, susidūrus su emociniais sunkumais (stresu, nerimu, nemiga) ar psichiniais sutrikimais (depresija, priklausomybėmis, potrauminiu streso sutrikimu, obsesiniu kompulsiniu sutrikimu).

Rasite patikimas rekomendacijas, naudingus įrankius, metodinius leidinius.

Rasite pagalbos linijas, prieinamas, nemokamas paramas telefonu ir susirašinėjant.

Rasite geros nuotaikos patarimus, kaip puoselėti gebėjimą džiaugtis gyvenimu šiuo metu.

Rasite naujienas ir aktualijas, programėles, svarbiausią informaciją apie koronavirusą.

Svetainė „Pagalba sau“ (https://pagalbasau.lt/) primena, kad nesate vieni ir jei sunkiau, galite gauti emocinę ir psichologinę pagalbą konfidencialiai ir nemokamai būdami namuose.

Parengė psichologė Diana Kraptavičienė

 

 

Psichologinė pagalba karantino laikotarpiu mokyklos mokiniams, tėvams (globėjams), mokytojams, kitiems su ugdymu susijusiems asmenims teikiama nuotoliniu būdu.

Pirmadieniais–penktadieniais: 10.00–13.30 val. (pietų pertrauka 11.50–12.20 val.)

Kontaktinė informacija: tel. 8 664 21385, el. paštas dianaziema@gmail.com

Psichologinės ir emocinės pagalbos teikimas nemokamai 

Psichologinę pagalbą teikia mokyklos psichologė

*Kontaktinės valandos  - skiriamos tiesioginiams ryšiams su psichologinės pagalbos gavėjais (konsultacijoms, įvertinimo atlikimui, mokinių stebėjimui, paskaitų, užsiėmimų mokiniams, tėvams, mokytojams vedimui, dalyvavimui komisijose ir posėdžiuose, kt. kontaktiniam darbui)

**Nekontaktinės valandos – skirtos mokinių įvertinimo duomenų, dokumentų tvarkymui, rekomendacijų, prevencinių programų rengimui, pasiruošimui konsultacijoms bei jų aprašymui, profesinės kvalifikacijos tobulinimui, t.y. dalyvavimas rajono psichologų metodiniuose pasitarimuose, supervizijose.

Mokyklos psichologo pagrindinės darbo kyptys:

• konsultuoja, dirba individualiai ir grupėse;

• atlieka mokinio asmenybės, jo ugdymosi problemų, sunkumų įvertinimą;

• užsiima švietėjiška veikla (paskaitos, pranešimai, seminarai ir kt.);

• rengia prevencines priemones ir programas.

Į mokyklos psichologą gali kreiptis tiek mokiniai, tiek jų tėvai (globėjai) ar mokytojai.

Mokiniai gali kreiptis, kai:

• susiduria su mokymosi sunkumais, nenori mokytis ar lankyti pamokų;

• nori atrasti, koks mokymosi stilius jiems padės pasiekti geriausių rezultatų moksle;

• susiduria su įvairiomis baimėmis: lankyti mokyklą, kalbėti prieš klasę, rašyti kontrolinius;

• nori pagerinti savo bendravimo įgūdžius: išmokti valdyti neigiamas emocijas, susidraugauti, atsisakyti drovumo;

• nori išmokti kūrybiškai spręsti problemas;

• susiduria su liūdesiu ar nerimu;

• gedi artimo žmogaus ar naminio gyvūnėlio;

• liūdi dėl to, kad skiriasi/išsiskyrė ar išvyko gyventi į užsienį tėvai (ar vienas iš jų);

• nori pasikalbėti su suaugusiuoju, kuris jo nebaus ir neišduos;

• susiduria su sudėtingomis gyvenimiškomis situacijomis: kuo užsiimti, ko siekti;

• abejoja dėl savo gebėjimų bei talentų;

• nori atsisakyti žalingų įpročių;

• dažnai kyla mintys apie mirtį;

• nori tobulėti kaip asmenybė ir t. t.

Mokytojai gali kreiptis, kai:

• nori nustatyti vaiko nesėkmingo mokymosi prielaidas ir bendradarbiauti padedant vaikui pasiekti jo gebėjimus atitinkančius rezultatus;

• nori parengti ir įgyvendinti mokymosi ar elgesio gerinimo priemones, individualizuoti ugdymą;

• nori sukurti palankų klasės mikroklimatą;

• nori paskatinti vaiko mokymosi motyvaciją;

• susiduria su krizinėmis situacijomis: smurtą šeimoje patiriantis ugdytinis, ugdytinio gedėjimas, savižudybė, prievartos atvejai ir pan.;

• nori patobulinti savo pedagoginio darbo stilių, atrasti naujų būdų;

• susiduria su sudėtingomis situacijomis mokykloje (su mokiniu, jo tėvais ar kolegomis).

Tėvai (globėjai) gali kreiptis, kai:

• nori sužinoti vaiko nesėkmių mokykloje priežastis ir spręsti su jomis susijusias problemas (mokymosi motyvacijos, nepažangumo, pamokų nelankymo ir t.t.);

• nori, kad jų vaiko gebėjimai būtų psichologiškai įvertinti dėl specialiojo ugdymo paskyrimo;

• nori patobulinti bendravimo su vaiku ar vaiko auklėjimo įgūdžius;

• tiki, kad santykius su vaiku gerinti įmanoma ir niekada ne vėlu;

• vyksta skyrybų procesas ir tėvai rūpinasi vaiko psichologinės gerovės išsaugojimu;

• pasikeitė vaiko elgesys ir tėvai neatranda elgesio pokyčių priežasčių;

• vaikas mikčioja ar jam pasireiškia tikas;

• vaikas agresyvus, negebantis valdyti neigiamų emocijų;

• rūpinasi vaiko saugumu mokykloje;

• vaikas konfliktuoja su mokytoju ar klasės draugais;

• nori sužinoti ar kyla klausimų apie vaiko raidos ypatumus ir t. t.

Psichologinė pagalba mokykloje gali būti teikiama, kai:

• mokinys į psichologą kreipiasi savarankiškai;

• prašo mokinio tėvai (globėjai) įteikdami psichologui raštišką prašymą, kuriame nurodo kreipimosi priežastis ir laukiamą rezultatą;

• mokinys atsiunčiamas mokytojo dėl konkretaus įvykio ar problemos neatidėliotinai, vienkartinei pagalbai;

• Vaikų teisių apsaugos tarnybos prašymu, jeigu tėvai nesirūpina vaiku;

• mokinys siunčiamas mokyklos Specialiojo ugdymo komisijos nutarimu, gavus raštišką tėvų (globėjų) sutikimą dėl mokinio specialiųjų poreikių įvertinimo (komisijai numačius, kad mokinį būtų tikslinga ugdyti pagal specialią programą).

Last Updated (Wednesday, 31 January 2024 13:48)

 

Informacija

 Pasvalio r. Saločių Antano Poškos pagrindinė mokykla
Adresas: Vytauto g. 11, Saločiai, Pasvalio r.
Tel. (8 451) 40 458; 40 589
El.p. salocium@pasvalys.lt (buhalterija); salociumokykla@gmail.com

Lankytojų skaitiklis

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien83
mod_vvisit_counterVakar175
mod_vvisit_counterŠią savaitę258
mod_vvisit_counterPraėjusią savaitę1546
mod_vvisit_counterŠį mėnesį4168
mod_vvisit_counterPraėjusį mėnesį6655
mod_vvisit_counterViso523311

Prisijungę: 4
Jūsų IP: 54.157.61.194
,
Šiandien: Mar 19, 2024

Warning: include(template_debug.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/saalys/domains/salociumokykla.lt/public_html/templates/jaw047/index.php on line 120

Warning: include(template_debug.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/saalys/domains/salociumokykla.lt/public_html/templates/jaw047/index.php on line 120

Warning: include(template_debug.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/saalys/domains/salociumokykla.lt/public_html/templates/jaw047/index.php on line 120

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'template_debug.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear') in /home/saalys/domains/salociumokykla.lt/public_html/templates/jaw047/index.php on line 120